Barion Pixel

“Többet kellene játszanunk. Hogy miért? Mert amikor játszunk, elfelejtünk mindent, és kiszakadunk a valóságból.” -Julian Brass

Minden gyermek játszik az élményekért. Minden felnőtt játszik az élményekért: játékai a lottózás, a pasziánsz, a komputeres játékok, a televíziós vetélkedők és a futball is.

Amikor a játék szabályai teremtette világba lépünk, kiszakadunk a hétköznapokból. A játékokban

  • küzdhetünk
  • versenghetünk
  • cselhez folyamodhatunk és tudjuk,
  • szerencsénk forgandó.

Azért nem mondunk le a játékról felnőttként, mert az ösztöneinkből ered és ugyanakkor a legszofisztikáltabb gondolkodásunkig vezethet a játékban rejlő szellemi kihívás. Ha a sakkjátszmában hadsereget vezetük vagy játszunk egy hangszeren, ugyanazt a huizingai homo ludens minőséget éljük meg.

A játék minden formája modellezi a világunkat és benne a problémáinkat. A játék által védett környezetben készítjük gyerekeinket a kihívásokra: hiszen a kudarcokból tanulás, stratégiaalkotás, kreativitás és problémamegoldás, amelyeket a játék módszerével fejleszthetünk elengedhetetlenek. Amikor személyre szabott fejlesztést szeretnénk terápiás célokkal a játék módszerével akkor ehhez szakértőt keresünk. Ha gyermekeikkel a különböző szempontok felismerése, az együttműködés és egyéb szociális valamint logikai készségek fejlesztése a cél és egyben minőségi időt szeretnének együtt tölteni – a MindLab csapat rendelkezésére áll a módszertan, az eszközök és a szakember, aki vezeti a játékot.

Dr. Tengely Éva

www.családokör.hu (ékezettel) ; www. mindlab.hu

Oszd meg te is!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: linkedin
LinkedIn

Szólj hozzá!